Functionaliteiten Demo

Klantcase Zeno Zorg

“Toen we startten met Zeno Zorg hebben we veel verschillende programma’s aan elkaar geknoopt. Alles werkte wel, maar het was geen integraal planningsysteem”, vertelt directeur Harry van Buren. “Dankzij FleGo hebben we een systeem dat uitnodigend en gebruiksvriendelijk is en dat ons straks heel veel handelingen bespaart.”

“Zorg en ict; van elkaars wereld begrijpen we misschien niet veel. Voor ons is alleen belangrijk dat een computersysteem doet wat het moet doen. In de zorg ervaren we vaak druk. Daarom vinden wij het belangrijk dat een systeem voor iedereen gebruikersvriendelijk is. Als je door FleGo straks als zzp’er 98 procent van je werktijd overhoudt voor ‘het zorgen’, dan is dat super. Dat is wel onderscheidend.”

Harry van Buren en Lucas van Wingerden startten in 2018 hun eigen bemiddelings- en detacheringsbureau Zeno Zorg. Beiden waren jarenlang werkzaam in de intensieve zorg. Met de expertise die ze samen hadden, zijn ze bemiddelingsland ingegaan. Ze verzamelden zzp’ers om zich heen met dezelfde visie. Harry: “Proactieve houding, lef om soms van de geijkte paden af te wijken, een mentaliteit van mouwen opstropen en er staan. Iemand die ook een stukje fun meeneemt en vooral passie voor het vak.”

Energiebollen met passie

Een aantrekkelijk profiel zo blijkt, want Zeno groeit snel. Samen met FleGo werd al vroeg gesproken over een softwaresysteem dat directie, planners maar ook de zorgmedewerkers kan ontzorgen. “De samenwerking met FleGo is vanaf het begin fantastisch. Het zijn prettige mensen; echte energiebollen met passie voor hun vak”, zegt Harry.

“Wij kunnen spuien, al onze ideeën over de schutting gooien en aangeven welke functionaliteiten wij nodig hebben. Voor ons betekent het dat we dan een systeem hebben dat helemaal gebaseerd is op hoe wij zelf de zorg regelen. Maar dat komt vooral doordat FleGo is ontworpen door mensen uit het Zorg & ICT-werkveld. Daar zit de kracht.”

“Het mag niet falen”

Met veel in te vullen uren per maand is tijdbesparing essentieel. “Een dienst aanvragen van de zorgaanvrager tot zzp’er kost ons soms wel vijftien handelingen en wordt met FleGo steeds verder geautomatiseerd”, zegt Harry tevreden. “Bovendien is het werken met Excel-bestanden foutgevoeliger en als er iets belangrijk is in ons werk, dan is het dat onze planning niet mag falen. Het kan niet dat er ‘s ochtends geen begeleider staat voor een groep zorgbehoevenden. Iedereen is afhankelijk van ons.”

Wil je FleGo beter leren kennen?

We vertellen je graag meer over FleGo: